aböcker

Närmare Nu – dikter

”Närmare Nu” är Henrys första diktsamling.
Den handlar om sårbarheten, kärlek, om vår längtan efter närhet och rädslan för densamma.
Vi längtar så efter att bli sedda, bekräftade och att bli speglade på ett ärligt sätt utan skam, utan elakhet, med respekt. För några år sedan började jag skriva ned korta ögonblick, stunder i nuet som speglade kärnan i längtan, bristen på kärlek, eller glädjen över att hitta den. De ögonblick då såret uppstår, eller själen får näring. ”Närmare Nu”, är ett urval av mina erfarenheter, känslor och tankar så naket som jag hitintills vågat skriva ner dem.” – berättar Henry.

Beställ här, signerad av Henry!
Skicka e-mail till: agnes@bronett.com
Skriv namn, adress och antal exemplar och till vem Henry ska signera boken. Du betalar inte nu, utan först då du fått boken, mot faktura.
Pris: 118  kr. + porto (fn 20 kr).

Närmare Nu – dikter, 48 sidor, häftad utgiven på Almlöfs förlag.

Sagt om Närmare Nu:

Recension i BTJ, nov 08:
… Hans debut som poet är en finstämd liten diktbok där kärleken är det överskuggande temat. Dikterna vittnar om en ibland skör och bräcklig relation, där ingenting är självklart, där äktheten och bevekelsegrunderna ständigt måste omprövas: ”vad blir kärlek / som inte längre känns / tomma ord / bitter ammunition / var tar den vägen / var tog vi vägen?”. Poetjagets inre uppgörelser, pendlingar mellan skilda stämningar och känslolägen, våndor och hänryckning, tvivel och ifrågasättanden gestaltas på ett nyanserat poetiskt språk. En bok att ta till sig för poesiläsaren. En debut som känns övertygande. – Arne Säll.”

En reaktion på “Närmare Nu – dikter”

Kommentarer inaktiverade.

etyder konst poesi