Skönhetstips

Det finns många myter om skönhetsbehandlingar som sägs göra underverk för huden. Här krossar vi myterna och ger tips på skönhetsbehandlingar som faktiskt fungerar. Läs mer om vad de innebär här!

Mjölk föryngrar

Drottning Kleopatra i Egypten för 3000 år sedan sägs ha badat i mjölk minst en gång om dagen för att hålla huden och sig själv vacker. En del kändisar pratar än idag om att de använder mjölk för att föryngra och förbättra sitt utseende.

Det tror inte vi på. Det finns ingen forskning eller belägg för att huden skulle må bättre av detta. Det enda man får ut av det är man går runt och luktar sur och bitter mjölk. Här får du ta tips på vad som faktiskt fungerar istället.

Skönhetssalong

Om man vill göra några förändringar i sitt utseende rekommenderar vi hellre att man går till en skönhetssalong som gör laser och injektionsbehandlingar. De vanligaste behandlingarna som utförs idag är restylane- och botoxbehandlingar som även kallas fillers. Alla behandlingar ska utföras på en professionell salong som har erfarenhet av den här typen av behandlingar. Här kommer lite information om dem:

Botox

Ett muskelavslappnande ämne som har använts i snart 70 år för att behandla muskelspänningar runt ögat. I ungefär 30 år har botox använts för estetiska behandlingar och är idag världens vanligaste skönhetsbehandling. Botox används för att släta ut hud och rynkor främst i ansiktet.

Restylane

Ett ämne som precis som botox injiceras för att fylla ut rynkor och veck. Ämnet är helt ofarligt då det är snarlikt ett annat ämne kallat hyaluronsyra som finns i kroppen. Restylanfillers ger inte ett permanent resultat och är därför perfekt för dig som letar efter en kortare förändring eller bara vill prova på en injektionsbehandling.

Fillersbehandlingarna är en naturlig och skonsam rynkbehandling som gör att veck slätas ut och du ser både fräschare och yngre ut. Läs mer om fillers och behandlingarna samt hur det går till.