Hårtips

Här hittar du våra bästa tips för hårvård! Håret är känsligt och kräver omtanke. Ta hand om ditt hår på bästa sätt, hos frisören eller hemma – vi ger dig råd på vägen till ett vackert och friskt hår!

När du är hos frisören

Att unna sig att gå till en salong är inte bara lyxigt, det är dessutom bra för håret. Ett klippt hår är ett fräscht hår som frisörerna brukar säga. Vissa saker kan man såklart göra hemma men det blir aldrig riktigt lika bra som när ett proffs gör det.

Det är faktiskt värt dom extra kronorna för att få håret precis som man vill ha det. Men för att lyckas med att få håret precis som vill krävs det vissa saker. Det första är att du är någorlunda säker på vad du är ute efter, gör lite research på olika bloggar och kika runt lite.

Det andra är att man behöver gå till en duktig frisör som vet vad den sysslar med och är lyhörd för vad du tycker och tänker, det är du som kund och det är du som ska vara nöjd när du går därifrån.

När du är hemma

Att ta hand om sitt hår behöver inte vara så avancerat som många tänker och tror. Allt för många är missnöjda med sitt utseende och sitt hår helt i onödan. Det finns så många enkla saker man kan göra hemma som verkligen gör skillnad. Här får du några tips!

  • Se till att skölja ur håret ordentligt, använd först en liten mängd schampo, dra igenom håret och skölj ur.
  • Ta sen schampo och tvätta håret som vanligt, massera in ordentligt i hår och hårbotten. Skölj ur.
  • Använd bara balsam i topparna, många använder balsam i hela håret vilket inte gör någon nytta. Låt det sitta i två minuter innan du sköljer ur med kallt vatten som sluter topparna.
  • Unna dig lite bättre hårvårdsprodukter som håller en högre kvalitet. Du får faktiskt en bättre hårkvalitet om du använder bra produkter.
  • Det bästa är att låta håret torka av sig själv, men har du bråttom så är det inte så farligt att använda hårfön.
  • Vänta tills håret är torrt innan du borstar det, när håret är blött är det betydligt mer friktion mellan borste och hår vilket gör att man sliter mer på det.
  • Var försiktig när du borstar, det hjälper sällan att vara våldsam. Låt det ta lite tid istället.